11 Ocak 2011 Salı

Sihirli Pencerem: Çigi Film kahramanlarım

Sihirli Pencerem: Çigi Film kahramanlarım: "Son zamanlarda çocukken izlediğim çizgi film kahramanlarını düşünüyorum. Belki de bunun nedeni yaratıcı drama kursunda fazlasıyla çocukluğum..."

Çigi Film kahramanlarım

Son zamanlarda çocukken izlediğim çizgi film kahramanlarını düşünüyorum. Belki de bunun nedeni yaratıcı drama kursunda fazlasıyla çocukluğuma dönmem. Neyin neden olduğu önemli değil aslında, çocukluğumu ve ona ait birşeyleri hatırlatması rahatlatıyor beni. En güzel yıllarımızın çocukluk yılları olduğu gerçeğini bir daha yaşıyorum.

Tweety benim masum ama akıllı kuşum. Küçükken o kafesteyken üzülürdüm. Tabi bir de Silvester vardı. Benim sevimli kuşum kötü kedi Silvester'i görünce "aaa bi kedi gördüm sanki" der, tüneğinde tepinerek "gördüm bir kedi gördüm " diye bağırırdı. Silvester'in tek derdi Tweety'i iki tost ekmeğinin arasına koyarak mideye indirmekti. Tam hayaline kavuşacakken tatlı nine çıkagelir ve minik kuşumuzu kurtarırdı. Heyecanla izlerdim. Kedi Tweety'i yakalamasın diye hop oturup hop kalkardım. Ama hep kazanan iyi taraf olurdu. İşte sevdiğim de buydu.





Tom ve Jerry en çok eğlendiğim, kahkahalar attığım çizgi filmim. Küçükken Jerry gibi olmak isterdim. Kötü kedi Tom'dan kaçar minnacık evine sığınırdı. Orası onun en güvende olduğu yerdi. Jerry kesinlikle korkusuz ve muzip bir fareydi. Tüm buzdolabını boşaltır ve bir şekilde Tom'dan kaçmayı başarırdı. Şimdi belki fare görsem korkarım ama küçükken Jerry'i izlemek için can atardım.



Ispanak desem hangi çizgi film kahramanı gelir aklınıza. Tabi ki Temel Reis. Çocuklara kesinlikle ıspanağı sevdiren tatlı denizci. Bir de Safinazı ve onun kocaman ayaklarını unutamam. Safinaz pek bir ayran gönüllüydü. Ama başı sıkışınca Temel'i çağırırdı. Temel Reis bir kutu ıspanak yiyince pazuları kocaman şişerdi. Sonra da Safinaz'ı öpmeye çalışan adamı eşşek sudan gelene kadar döver, pestilini çıkarırdı. Kabasakal hep kötüydü, Temel Reis ise aşık ve iyi kalpli denizciydi.Küçükken hep Temel Reis'in fasulye sırığına benzeyen Safinaz'ın nesini beğendiğini düşünmüşümdür. Fikrim değişmedi hala düşünüyorum ve bulamıyorum.

Farkettimki çizgi filmler hep aynı şeyi vurguluyor. İyiler daima kazanır. İyi niyetle düşünüp, kazık yediğimde çocukluğum gelir aklıma. Hani iyiler kazanırdı, Temel Reis hep kötüleri alt eder, Jerry'i onu yemek isteyen kötü kediden hep kaçar, Tweety kaçamasada hep iyi kalpli nine tarafından kurtarılırdı. Peki gerçek dünyada niye böyle olmuyor. Niye kazanan hep iyler olmuyor. Yanlış birşeyler var ve şimdi soruyorum kendime ben mi kötüyüm yoksa çizgi filmler mi yalan?