26 Haziran 2013 Çarşamba

Sihirli Pencerem: Neler oldu?

Sihirli Pencerem: Neler oldu?: Uzun bir zaman daha gecti.Yazmadan durabildim yada biriktirdim. Yazmak icin biseye gerek yok ama yurek yazmayi istemeli. Bu kadar zaman icin...

Neler oldu?

Uzun bir zaman daha gecti.Yazmadan durabildim yada biriktirdim. Yazmak icin biseye gerek yok ama yurek yazmayi istemeli. Bu kadar zaman icinde cok sey de olmadi degil. Bu kusaktan bisey olmaz diyen bas bas bagiran gazeteler medya eski kusaklar yeni kusagin zekasini ince mizah gucunu vatan sevgisini Ataturk sevgisini gorduler. Gururlandilar yanildik dediler sevinerek. Devam ediyor. Devam edecek. Ders almak isteyenler aldilar gerisi pisliklarinde bogulcaklar.

Kirlenmek cok kolay. Guvenmek cok zor. Kaybetmek cok kolay. Kazanmak cok zor. Ozur dilemek kimine kolay kimine zor. Affetmek kimine gore cok kolay kimine gore cok zor.
Hic karmasik degil aslinda. Hersey cok seffaf. Saklasanizda saklamak istezenizde hersey cok seffaf. En kalin duvarlar bile zamani gelince incecik sefaf duvarlara birakir kendini. Bu yuzden hep gercek olmak istedim. Gercek olanlarla yoluma devam etmek istedim. Yakin zamanda okudugum bir kitapta bunu vurguluyordu. Er yada gec hersey gun isigina cikar. Istedigin kadar sakla kendini. Hic ummadigin bir anda bir kelimen bir cumlen senin kim oldugunu nereye yolculuk yaptigini belkide gecmisini hatta gelecegini cikarir ortaya. Bu yuzden geleceginde gecmisinde suaninda ortada ve hepsi sensin. Sen neden ibaretsen onu yasayacaksin. Cabuk yikiyorsan kopruleri senin koprulerinde kolay yikilacak, huzurla sevgiyle bakiyorsan herseye sanada sevgi huzur geri yansiyacak.
Simdi bakiyorumda yanlis secimlerim cok oldu ama ne kendimi ne baskasini kandirdim hep bendim. Ben kalmaktan gurur duydum.

Yazmaya devam edicem. Cunku yazdikca belki ulasirim birilerine. Gulumser dusunur yanlistan doner yada bir yalandan kurtulur. Sevgi ve hosgoru barindirdikca birbirimize tahammul edebilecegiz. Yoksa tahammulsuz insanlarin cogunlukta oldugu zift kalpliler saracak dunyamizi...