16 Ocak 2011 Pazar

Bir bitiş bir başlangıç...

Bugün Drama kursumun ilk aşaması bitti. Bitişler bazen sevindirici bazen hüzünlü olur. Bu mutluluk veren bir bitişti. Çünkü devamı var. Tam bir bitiş değil. Sadece altı aşamadan ilki bitti. Gülümsemelerden, duyulan mutluluk anlaşılıyordu. Aynı duyguyu altı aylık eğitim koçluğu yaptığım programda hissederdim. Ancak o hüzünlü olurdu. Çünkü o keyifli anların artık sonu olurdu. Grubum mezun olur sevinç duyar, ama bu birlikteliğin devam etmeyecek olması hepimizi hüzünlendirirdi. Hepsinin gözündeki ışık, ağızlarından çıkan sevgi sözcükleri ve teşekkürler beni hem sevindirir, hem hüzünlendirirdi. Devamının olmayacak olması hüzünlendirir, ancak hayatlarına dokunmuş olmam, onlara ufak da olsa yön vermiş olmam bana büyük mutluluk verirdi. Bugün teşekkür edilen değil, teşekkür edendim. Bu sefer rolüm değişti, ve bu değişimden çok memnunum. Şimdi bana teşekkür eden personelin neler hissettiğini daha iyi anlıyorum. O zamanlar ben birşey yapmadım siz yaptınız derdim, ancak alçak gönüllülükmüş yaptığım. Çünkü bir Drama Liderinin hayatnıza nasıl dokunabileceğini anlamış oldum. Hayran oldum, çok şey öğrendim. Donanımlı insanlardan yeni birşeyler öğrenmenin hazzını yaşadım.
Ancak öğrendiğim yeni birşey daha var. Bunu kendi yetiştirme programımda fark etmiştim ancak bu kadar önemli olduğunu hissetmemiştim. O da kursu yada aldığınız eğitimi kimlerle aldığınızın önemi. Evet size yol gösteren, eğiten kişi son derece önemli. Tecrübeli, donanımlı, işini severek yapan bir eğitimci tarafından eğitilmeniz başarılı bir süreç sağlayacaktır. Ancak bunun kadar önemli olan kimlerle birlikte bu süreçte olduğunuz. Birlikte zaman geçirdiğiniz, birlikte uyum içinde öğrenmeye çalıştığınız grup sizin başarınızı ikiye katlayabiliyor. Çoğu zaman programımdaki personel grubtaki arkadaşlarının öğrenme sürecinde çok etkin rollerinin olduğundan ve grubun onların motivasyonunu arttırdığından bahsetmişti. Bugün ne kadar haklı olduklarını daha iyi anladım. Birlikte sağladığınız uyum,işbirliği ve paylaşımlar sizin bir kaç merdiveni birden hızla çıkmanızı sağlayabiliyor. Kendinizi daha rahat görebiliyorsunuz o gözlerde. Eğer içten, çıkarsız bakıyorsa o gözler size, o zaman çok şanslısınız.
Bugün teşekkür edendim. Kimi zaman sesli, kimi zaman içimden binlerce teşekkür ettim. Öğrettikleri için, paylaştıkları için, kendileri gibi oldukları için, sevdikleri için, güldürdükleri için, yaratıcı her düşünceleri için yüzlerce binlerce teşekkür ettim.
Birinci aşamamız bitti. Liderimizle bir daha birlikte olamayacağım için hüzünlü, ancak birlikte çok şeyler öğrendiğimiz çeşitliliği ve samimiyeti bol grubumuzla ikinci aşamaya devam edeceğim için mutluyum. Simge'yi tekrar buldum, tekrar keşfetim. Başka gözlerde de Simge'yi tanıdım. Benim gözümden bir çok arkadaşımı tasvir ettim. Her söylediğim güzel sözde ben de mutlu oldum. Çünkü gülen gözlerdeki sihir herkesi etkiliyordu. Gülmek bulaşıcıdır, üstelik aynaya bakmışsınız gibi karşılığını alır katlayarak devam ettirirsiniz.
Bugün hepimiz mutluyduk. Kendimizi bulduk, birbirimizi bulduk, yeni bir dünya keşfettik. Yeni açılan bu dünyayı biz çok sevdik. Artık her yerini fersah fersah keşfedeceğiz. Bu keşif sırasında yorulacak ama yorulduğumuzdan daha fazla haz alacağız. Bugün bir bitiş değil bir başlangıçtı. Bizler Yaratıcı Drama dünyasının kapısından içeri süzüldük, ağzımızda mutluluk şarkılarıyla...