4 Mayıs 2011 Çarşamba

Sihirli Pencerem: O tabak bitecek...İşte o kadar

Sihirli Pencerem: O tabak bitecek...İşte o kadar: "Ne kadar güldüğümü, ne denli eğlendiğimi size anlatamam. Neden mi bahsediyorum? Bir beyaz eşya üreticisinin Anneler Günü için hazırladığı re..."

O tabak bitecek...İşte o kadar

Ne kadar güldüğümü, ne denli eğlendiğimi size anlatamam. Neden mi bahsediyorum? Bir beyaz eşya üreticisinin Anneler Günü için hazırladığı reklamdan. Adını vermedim reklam olmasın. O tabak bitecek. Aman Allahım her evde yankılanan o sözler nasıl güzel bir araya getirilmiş. Bir de seslendirme. Asuman Dabak bir harikalar yaratmış.Zaten Nuri dizisindeki performansına hayranım, bu seslendirmeyele gönlüme bir daha taht kurdu. Gerçekten çok başarılı sözler ve çok başarılı bir seslendirme. Tüm anneler gözümde canlandı...
Hele o sözler. Hani annelerin ağız birliği etmişcesine yıllarca söylediği sözler. Güldüğümüzde de, anne olunca anlarsın demeleri ve anne olanların aynı sözleri tekrar etmeleri. Repliklerimizin Allah tarafından yaratıldığı düşüncesine kapılıyorum kimi zaman. Evet çocuğum yok ama zaman zaman kardeşime annem vari ses tonu ve sözlerimle müdahale ettiğimin farkına varıyorum. İşte o zaman içimden, ama saatler sonra kendime gülüyorum.

Yalın ayak dolaşma
Ceryanda durma
Eve geç kalma
Anahtarını unutma
Terlik giy ayağına
Hırka giy sırtına
Şemsiyeyi al yanına
Eee söylemiştim ben sana
Oturma taşlara
Çocuğun olmaz sonra
Çok para harcama
Vitamin girsin vücuduna
Terli terli su içme
Derslerini ihmal etme
Bu odanın hali ne
Meyveyi kabuğuyla ye
Annesi ne iş yapıyor?
Babası ne iş yapıyor?
Gözüm pek tutmadı
Sana düşen kız yandı
O tabak bitecek
Kardeşlerine öyle şeyler deme
O ayakkabılarla içeri girme
Git onu sen babana söyle
Bi kerede peki annnecim de
Yüzünü göremiyorum
Biliyorum da söylüyorum
Sana güveniyorum
Etrafa güvenmiyorum
Nereye koyduysan ordadır
Hadi yemek hazır
Sana ne desem azdır
O tabak bitecek

Hepsini olmasa da çoğunu duydum. Belki de ilerde söyleyeceğim. Bir tek "Çocuğun olmaz sonra" ile cinsiyetimden ötürü "sana düşen kız yandı" kısmını işitmedim. Gerisi itinayla bana da söylendi. Demekki annelerin ve çocukların standartı aynı. Nasıl mı?
Terlik giy ayağına. Giymedik ki söylediler. Terli terli su içme. Terleyince su içmeyen çocuk yok demekki. İştahsız bir çocuk değilmişim ilk yıllarımı saymazsak, ama kardeşim çoğu kez o tabak bitecek nidasıyla uyarıldı. Bende minnacıkkene damağıma sakladığım yemeklerle annemi çok ağlatmışım. Ortak sorunu bulduk; yemek yememek. Keşke dertleri sadece yemek yemememiz olsa...
Ama dertler bunlarla bitmiyor. Dertler bitmiyor, annelerin ikazları da bitmiyor.
Ama şu bir gerçekki o tabak bitecek dendiyse o tabak bitecek...
Tabağını bitirmeyenlere aşağıdaki linki gönderiyorum. Sadece tabakla kalmayacak uyarılar. Bizden söylemesi yoksa yersiniz terliği.
Şaka bir yana. Sabırlarının sınırlarını zorladığımız, hayatlarının büyük kısmını çaldığımız, eşşek kadar olsak da bizi düşünmek zorunda bıraktığımız, ne bu Dünya'da ne öteki tarafta haklarını ödememizin mümkün olmadığı melek annelerimizin Anneler günü kutlu olsun.
Başımızdan eksik olmasınlar.
Her geceki duamla bitiriyorum. Onların acısını bana gösterme...

O tabak bitecek:)
http://www.vidivodo.com/575662/o-tabak-bitecek-_-profilo-reklami